Selasa, 20 Mac 2012

Ikan sebelah

haaa...bagi mereka yang tak pernah tengok ikan sebelah,tarrraaaa...ini lah dia.Aku tak pernah makan ikan ni.Bila dengar je nama ikan sebelah terus aku terpikir,makan exotic ni kot.So ragu2 nak makan takut beracun!.

But the its not!..rasa ikan yang sangat segar dan berlemak.soo delicious!!.Masa ni aku makan kat Kota Kinabalu.Berderet2 orang duk jual seafood bakar.some tips kalau nak pilih kedai makan seafood di K.Kinabalu

  • jangan pergi kedai yang terlalu sempit
  • jangan pilih ikan terlalu besar!!..sebab liat amat
  • perhatikan betul2 kalau seafood yang dah siap dimasak.sebab mungkin yang dah lama.so rasa dia lebih kering
  • jangan makan kat kedai yang rapat sangat,sebab tak slesa.PANAS!!
  • jangan order makanan goreng2 sebab langsung tak sedap!.order nasi putih and seafood.kalau seafood tak habis leh ratah.kalau nasi goreng tak sedap?????
  • order berpada2...jangan terbazir ikan2 tu nanti.nak tapau pun tak sedap dah sebab dah sejuk
p/s : True fact - bila orang pergi K.Kinabalu..mesti diorang bandingkan dengan Kuching.why people..why???

Tiada ulasan:

Catat Ulasan